28.10.2011

Vaikeuksien kautta uran paras SM-sija, 7.

Viikko toivuttu Vierumäen reissusta. Varsinaista kisaraporttia en ole saanut vielä aikaiseksi, koska väliin kotijoukotkin vaativat oman panostuksensa. Ennen kuin raportti joskus ennen Riksun kisaa pölähtää eetteriin, niin tässä päällimmäiset tunnot vuoden viimoisesta SM-osakilpailusta.

Lähtökohdat tulikin jo todettua edellisessä tekstissä, joten karavaanimme suuntasi rennoin rantein kisapaikalle. Vallitseva pimeys toi oman haasteensa, samoin lähtöpaikka isojen poikien joukossa... Alku oli ihan sujuvaa ja ensimmäisillä jaksoilla oltiin kohtuullisen hyvässä vauhdissakin. Ongelmat alkoivat sahalla pöllipinojen välissä, kun itselleni sopivia suunnistusperusteita ei löytynyt, osuvista mitoista puhumattakaan. Aikaa paloi tolkuttomasti, vaikka reittisaldo näyttikin yhä puhdasta. Ensimmäistä MRT-asemaa ei löydetty etsiskelystä ja hajusta huolimatta, käteen jäi karut myöhät AT:lta. Tauolle mennessä alavire jatkui, kun soramontulla hukkui helppo RT (56) paikkauskierroksen jalkoihin.

Tauolta lähtiessä kuului vieno kilahdus autosta, ja samalla katosi mittarista lukemat. Toisin sanoen loppukisa tultaisiin vetämään ilman tietoa matkasta tai ajasta. Kolmas reittivirhe tuli ensimmäisellä teollisuusalueella, joka muuten tuntui sujuvan ihan mukavasti. Jenkkapirtiltä selvittiin yhdellä sekoilulla, mutta ilman RT-virheitä. Lentokentälle sisäänmeno on oman tarinansa arvoinen juttu, mutta todetaan nyt vaikka vaatineen noin 400 aikapistettä. Lopusta RT 63 pois Audin peesissä vääntäen. Kieltämättä mitan puuttuminen hankaloitti varsinkin tuolla. Tien toisella puolella ruuhka oli armoton ja yksi pitkäksi ajo vaatii kokonaisen kierroksen, jotta päästiin paikkaamaan. Olihan kerrassaan ahdasta. 

Motarisiirtymällä tsempattiin itseämme loppukiriin. Ja täydellinen katastrofi montulle mennessä, ansaitsee oman juttunsa myöhemmin. Samassa pois kisan viimoinen puuttuva eli 74. Montulla toinen katastrofi, joka maksoi taas kolmisen sataa pistettä. Tuskanhikeä ja M-luokkalaisten peesejä. Siinäpä se. Viimeinen jakso ihan kohtuullisesti ja puhtaasti, joten hyvä mieli joka tapauksessa. 

Saldona siis viisi puuttuvaa ja pirusti aikaa. Tällä irtosi kuitenkin, hiukan yllättäenkin, seitsemäs sija ja A-luokan voitto. Loppupisteissä tämä tarkoitti kuskille sijaa 11. ja kartturille 12., joten ensi kaudella pari Karppinen-Saarinen nähtäneen M-luokassa. Notta semmoista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti